S rostoucí oblibou kapřího masa, roste i počet receptů a návodů jak připravit kapra na náš stůl.
Když se řekne kapr, většině lidí se vybaví smažený obalovaný řízek z kapra. Je to velice nespravedlivé, protože vynalézavost a nápaditost naší české kuchyně je jinak poměrně známá a veliká. S kapřím masem se dají dělat zázraky. Může se vařit, péci, dusit, smažit, plnit, marinovat, udit…
Se stále rostoucím zájmem o zdravý životní styl se právě sladkovodní ryba kapr stává stále důležitější součástí zdravé výživy.
Máte-li chuť zkusit upravit kapra nějakým novým způsobem, podívejte se na naše recepty, které na videu připravuje a komentuje mistr kuchař Petr Stupka.
Pro majitele živého kapra doporučujeme nejdříve shlédnou videa s návodem, jak kapra zpracovat. Poté můžeme upravit mnoha způsoby ; nabízíme několik našich tipů.
Co nejdříve vyzkoušet pečenáče z kapra? Je to vlastně smažený kapří řízek, naložený na několik dní do speciálního láku:
Dalším zajímavým receptem může pro vás být grilováné marinované maso z kapra:
Další recepty na přípravu tradičních i netradičních pokrmů z masa Třeboňského kapra naleznete na www.trebonskykapr.cz.
Třeboňský kapr má svoji vlastní internetovou prezentaci. Podívejte se co je nového. Aktuální informace zobrazovány pomocí technologie RSS.
Ubytování - rybaření v ČR: Nabídka chat a chalup pro vaši dovolenou v dosahu rybářských revírů.
Kapr bez kostí - video: Prohlédněte si na videu návod, jak připravit kapra bez kostí.
Penzion Třeboň - ubytování: Využijte nabídku ubytování v Třeboni v penzionu Schwarzenberský seník. Užijte si relaxaci na Třeboňsku.
Sportovní rybolov: Informace o možnosti sportovního rybolovu na Třeboňksu.