K moderním trendům prodeje ryb patří nabídka chlazených ryb, s kterými se můžete setkat ve velkých obchodních centrech či specializovaných prodejnách. Při nákupu je vhodné se přesvědčit, zda-li si opravu kupujete čerstvou chlazenou rybu.
Pokud si budete chtít pochutnat na čerstvém rybím masu, nejste v dnešní době již odkázáni pouze na nákup živé ryby, ale můžete si ve větších obchodních centrech či ve specializovaných prodejnách zakoupit rybu chlazenou, která je již předem opracovaná ( vykuchaná, naporcovaná, filety apod.)
Chlazené ryby se prodávají buď volné na ledové tříšti anebo balené. Z balených čerstvých ryb je nejvýhodnější kupovat vakuované výrobky, protože mají delší trvanlivost.
Čerstvá ryba by měla splňovat tyto vlastnosti:
Naopak nevhodně či příliš dlouho skladované ryby mají zapadlé oči potažené hlenem, zašedlé žábry a měkké maso. Jako čerstvá ryba nesmí být v žádném případě prodávána rozmražená ryba.
« Vlastnosti a složení masa sladkovodních ryb Které české sladkovodní ryby jíme nejčastěji »
Ubytování - rybaření v ČR: Nabídka chat a chalup pro vaši dovolenou v dosahu rybářských revírů.
Kapr bez kostí - video: Prohlédněte si na videu návod, jak připravit kapra bez kostí.
Penzion Třeboň - ubytování: Využijte nabídku ubytování v Třeboni v penzionu Schwarzenberský seník. Užijte si relaxaci na Třeboňsku.
Sportovní rybolov: Informace o možnosti sportovního rybolovu na Třeboňksu.